Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere afsluiting voor geslaagden Singelland

Diploma uitreiking locaties OSG Singelland 2020

Scholen van Singelland organiseren bijzondere diploma-uitreikingen

Een diploma uitreiking met een zaal vol geslaagden, trotse familieleden en docenten, zoals dit normaal gesproken zou plaatsvinden, zit er dit jaar niet in. Dit betekent echter niet dat de scholen van Singelland haar geslaagde leerlingen zomaar van school laat gaan. Na vele jaren hard werken hebben de leerlingen het verdiend om in het zonnetje gezet te worden en om te vieren dat ze hun diploma gehaald hebben. Dit jaar alleen wel corona-proof.

De Venen
De diploma-uitreiking is altijd een speciaal moment. Helemaal dit jaar nu leerlingen van het Praktijkonderwijs voor het eerst een echt diploma krijgen. Normaal gesproken organiseren we deze diploma-uitreiking aan het einde van het schooljaar in school. Door de corona maatregelen kon dit ineens niet meer… Gelukkig was er een geweldige oplossing: Als leerlingen niet meer naar school kunnen komen, dan komen wij toch gewoon naar de leerling toe! In een knalrode ‘Open Top’ bus zijn docenten van De Venen vrijdag 26 juni langs alle leerlingen gereden om de diploma’s uit te reiken. Van Drachten naar Oosterwolde, Burgum, Sumar, Stroobos, Doezum en weer terug. Overal waar we kwamen ging dit niet onopgemerkt voorbij. Met de luide favoriete muziek van de leerling reden we de straat in, het huis werd snel versierd en de leerling werd persoonlijk toegesproken. Uit alle hoeken van de straat stroomden mensen toe om dit te aanschouwen en een welverdiend applaus te geven. Een diploma-uitreiking om nooit te vergeten…..

Omrop Fryslân was erbij en heeft er een mooie reportage van gemaakt.

Diploma uitreiking 2020 De Venen Omrop Fryslan

Burgum
Singelland Burgum organiseerde op donderdag 25 juni een 'Walk-through diploma-uitreiking'. Het schoolplein werd omgetoverd tot 1,5 meter terras, waar diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar waren. Via een walk-through over de rode loper gingen de geslaagden, samen met hun ouders, per tweetal de school in. Hier werden ze toegesproken door hun mentoren en ondertekenden zij het diploma. Op het terras was alles op een scherm te volgen. Een diploma uitreiking met afstand tot elkaar, maar toch samen.

Diploma uitreiking Singelland Burgum 2020

VHS
De geslaagde leerlingen van de VHS werden op 4 juni verrast door hun docenten;de leerlingen werden thuis bezocht met de mooie boodschap dat ze geslaagd waren, maar ook met een goodiebag om zo toch alvast thuis een (klein) feestje te kunnen vieren. Daarnaast organiseert de VHS op 30 juni en 1 juli de diploma uitreiking op school.

 

Diploma uitreiking VHS Singelland 2020

Het Drachtster Lyceum en Het Matrix Lyceum
De geslaagde leerlingen van Het Drachtster Lyceum en Het Matrix Lyceum hadden aangegeven graag nog één keer hun school te willen bezoeken. De diploma uitreiking vond dan ook plaatst op school, maar dan geheel corona-proof. De leerlingen kwamen op 1 en 2 juli in galakleding met hun ouders naar school en volgden een looproute waarbij ze hun diploma ondertekenden en konden genieten van een hapje en drankje. De groepsfoto, met inachtneming van 1,5 meter, werd vanaf het dak gemaakt. Via een livestream werd deze bijzondere diploma-uitreiking vereeuwigd. ‘Een examenjaar om nooit te vergeten, met leerlingen om nooit te vergeten. Jullie zijn meer dan geslaagd’

Diploma uitreiking Het Drachtster Lyceum 2020 Singelland

 

 

 

 

 

 

VO Surhuisterveen
Ook op VO Surhuisterveen werden de geslaagden in het zonnetje gezet op 1 en 2 juli.

Diploma uitreiking Singelland VO Surhuisterveen 2020