Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
debat

Op woensdag 25 januari begon de dag voor Silke uit klas 3 en Yassin en Dorka uit klas 4 van Singelland VHS vroeg. Samen gingen zij met Stefan Boschma, docent Maatschappijkunde, en directeur Marrit Velt met de trein naar het VO Lagerhuisdebat in Den Haag. Dit evenement werd georganiseerd door ‘Schoolleiders voor de toekomst’ op het ministerie van OCW. De leerlingen hebben van Stichting Nederlands Debat Instituut geleerd hoe je kan debatteren.

Leerlingen, schoolleiders en docenten werden ingedeeld in teams om te debatteren over het onderwerp ‘Basisvaardigheden: wie bepaalt wat we op school leren?’ Yassin en Marrit werden met hun team tweede en Stefan behaalde met zijn team zelfs de eerste plaats!

Marrit Velt, duo-directeur van de VHS, zag de leerlingen groeien gedurende de dag: “Op een vmbo is er over het algemeen minder vaak een debatteam dan op havo/vwo-scholen. Des te leuker dat ik merkte dat dit vandaag niet uitmaakte en iedereen volop kon meedoen. Van vwo tot vmbo, ze hielpen elkaar allemaal een stapje verder. Het is mooi dat ze die verbinding met elkaar aangaan.” 

Minister Wiersma heeft ook een debat bijgewoond en was onder de indruk van de manier waarop de leerlingen debatteerden: "Daar kan de Tweede Kamer nog wat van leren." 

Klik hier voor het artikel in de Drachtster Courant.

Lagerhuisdebat