Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
kampioen

Het Solarteam maakte zich zaterdagochtend al vroeg klaar voor het eerste onderdeel: de time trial. Bij dit onderdeel moeten de deelnemers zo snel mogelijk een bepaald aantal rondes afleggen. Het team is hierbij als eerste van start gegaan en vanuit daar werd een mooie voorsprong opgebouwd. De concurrent, CSG Bogerman, startte als tweede. Zij zaten al snel op de hielen van het Drachtster, maar het Drachtster was toch echt sneller en ging na vijf rondes 4 minuten sneller over de finish.


Toen was het opladen voor het volgende onderdeel: de match race. Hierbij moet er een bepaald parcours zo snel mogelijk worden afgelegd. Dit was veruit het spannendste onderdeel van allemaal, het was namelijk een knock-out race. De snelste acht gingen opnieuw tegen elkaar strijden, totdat er één team overbleef. Het Drachtster Lyceum had bij de eerste keer een erg slechte start, het was dus nog maar de vraag of ze bij de snelste acht zaten. Tot hun verbazing werden ze toch vijfde en mocht het team uit Drachten door naar de knock-outs. Hier ging het team vrij makkelijk doorheen en kwam het in de finale tegenover Bogerman te staan. Beide teams wilden aan de rechterkant starten, maar het team uit Drachten kwam uiteindelijk links te liggen. Bogerman had een slechte start en zo verviel het voordeel van de ligging aan de rechterkant. Uiteindelijk kwam de boot van Het Drachtster Lyceum net wat eerder over de finishlijn en dat betekende een tweede overwinning van de dag.
Nu was het wachten op het laatste onderdeel: de sprint. Hierbij moesten zij zo snel mogelijk tot een boei varen en ook weer terug. De boot van Drachten was wederom erg snel, maar de boten van de concurrenten waren toch net wat sneller wat leidde tot een vierde plek. Er was slechts een seconde verschil met de concurrent.


Deze fantastische uitslagen resulteerde natuurlijk in een dagoverwinning en het zorgde voor een nipte overwinning in het algemeen klassement voor het Nederlands Kampioenschap. Voor het vierde jaar op rij wordt deze prestigieuze titel naar Drachten gehaald. De komende maanden zal het team evalueren, zich bezig houden met de nieuwe teamsamenstelling, contacten onderhouden met sponsoren en het plannen van het nieuwe seizoen. Volgend jaar zal het Solarteam Drachtster Lyceum weer met een nieuwe boot aan de start verschijnen.

Een verslag van de teamleden: Emma van der Kooi, Jeffrey Huang, Jildou van der Hoek, Jochum van Hattum, Kris Dijksman, Niek Terpstra, Oscar Roelsma en Senne Stevens onder begeleiding van Jeljer Zijlstra en Henk de Vries.
 

solar