Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
solarteam

De afgelopen weken heeft het solarteam weer ontzettend hard gewerkt: twee junior classes, werkmiddagen en de open dag. Tijdens de open dag konden geïnteresseerden vragen stellen over de boot. Tussendoor was Jeffrey Huang aan het programmeren. Jeffrey probeert een verbinding tot stand te laten komen tussen de boot en het team aan de wal. Met Open AI (Chat GPT) knutselt hij de code in elkaar om met de Raspberry Pi de data uit te lezen en door te sturen. Oscar Roelsma is druk bezig om de nieuwe motor te voorzien van een ‘laser gesneden’ stuurschijf. Dit betekent digitaal tekenen, contacten met de VHS en uiteindelijk uit laten snijden. 
De nieuwe accu’s zijn inmiddels aangeschaft, Sybren heeft de halve wereld afgestruind voor de beste zonnepanelen en Jildou van der Hoek, Emma Kooistra en Kris Dijksman zijn druk met het ontwikkelen van de magneetstickers voor de (elektrische) volgauto’s. 

Inmiddels krijgt de club van 100 steeds meer gestalte. Vrijdag a.s ontvangt u nog een mail van het solarteam met meer informatie over de mogelijkheden om het team te ondersteunen. Symbolische bedragen, sponsoring en aanmoediging zijn altijd welkom. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar die mail en onze website: https://solarteam-drachtsterlyceum.nl/

Binnenkort, als het weer en met name de zon het weer meer toelaat, zal het team de loods van Schuurman weer vaker verruilen voor het thuiswater (het Diepe Gat). Hier kan het team gaan testen of alle aanpassingen in de praktijk zijn vruchten gaat afwerpen in aanloop naar de wedstrijden in mei en juni.

Jochum van Hattum, Jeffrey Huang, Oscar Roelsma, Niek Terpstra, Senne Stevens, Jildou van der Hoek, Emma van der Kooi, Kris Dijksman, Henk de Vries en Jeljer Zijlstra