Overslaan en naar de inhoud gaan

Het DLT - gezellig, maar serieus

Title
dlt
repetitie
(Oud)leerlingen in actie tijdens de toneelrepetities.

Het is dit jaar een bijzonder jaar. De voorstelling die we voorbereiden is namelijk de 100e voorstelling van het Drachtster Lyceum! Het stuk dat we gaan spelen heet “Jij bent het Einde”. Het is een splinternieuw script, geïnspireerd door het jeugdboek “They Both Die At the End”  van Adam Silvera (een prachtig boek, en zeker een aanrader!). Het is door de leerlingen bij de eerste gezamenlijke lezing zeer positief ontvangen, en er wordt vol enthousiasme aan gewerkt. 


Kort na middernacht worden Mateo en Rufus gebeld door 0800-sterfmelding: dit kan maar één ding betekenen: vandaag is de laatste dag van hun leven. Ze kennen elkaar niet, hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar beiden hebben behoefte aan een nieuwe vriend op hun Einddag. Gelukkig is daar een app voor: de “Last Friend app”, en daar ontmoeten Rufus en Mateo elkaar en besluiten elkaars laatste vriend te worden, om nog één keer te knallen en hun laatste dag ECHT te leven.

 
Omdat het de 100e voorstelling is, komen er dit jaar een paar ‘oudgedienden’ terug om voor één keer nog weer mee te doen. Een aantal oud-leerlingen en collega’s komt hiervoor speciaal zo nu en dan terug naar het Drachtster Lyceum, wat maar weer bewijst hoe bijzonder dit project is. Onlangs werd een vlogje gemaakt waaruit ook heel duidelijk is hoe de sfeer tijdens de repetities is. Dit ziet u hier.
 
Via facebook en instagram kunnen jullie de vorderingen volgen. Hier komt ook het laatste nieuws omtrent voorstellingen en dergelijke te staan.
 
Twee van onze huidige deelnemers vertellen hoe leuk het is om mee te doen:
 
Meedoen aan het Drachtster LyceumTheater 

Jeska en Sam

Sam en Jeska vertellen
Sinds september zijn de voorbereidingen van het Drachtster LyceumTheater weer in volle gang. Nieuwe cast, nieuw decor, nieuwe muziek, nieuw stuk, alles nieuw. Wij dus ook. Maar wie zijn wij dan? 

Klein voorstelrondje:

Ik ben Jeska, zit in V5 en doe dit jaar voor het eerst mee met het DLT. Na twee keer auditie te doen, had ik me bijna niet opgegeven. Last minute toch besloten om voor de laatste keer auditie te doen, wat heb ik te verliezen? Doorzettingsvermogen wordt beloond, ik heb een rol gekregen!

Ik ben Sam. Ik zit in V6 en ik doe dit jaar voor de tweede keer mee met het DLT. Die eerste keer hebben jullie helaas niet kunnen zien wegens COVID-19, maar gelukkig komt er als het goed is nog een film van. 

Nu jullie een beetje een idee hebben van wie wij zijn, is het nu aan ons de taak om jullie een voorproefje te geven op wat er staat te gebeuren op die avonden in februari en ook om jullie een idee te geven van hoe het is om mee te doen met het DLT. Want wat vinden wij daar eigenlijk van? 

Gezellig maar serieus
Meedoen met het Drachtster Lyceum Theater is een geweldige ervaring. Het is een grote boel gezelligheid, van het drinken van thee met zijn allen tot de warming-up oefeningen zoals Ho-Chi-Ha en het zeekomkommerspel. En niet alleen met de acteurs, maar ook met alle andere groepen zoals het decor, de dans, de grime, de zang, en de band, is het ook reuze gezellig wanneer je allemaal bij elkaar bent. Je leert elkaar super goed kennen en we maken er met zijn allen een groot feest van. 

Natuurlijk is het niet alleen gezelligheid. Je draagt namelijk ook allemaal een deel van de verantwoordelijk om een goed stuk op het podium te zetten aan het eind. Zo’n stuk komt er uiteraard niet vanzelf. Tekst leren, dansjes oefenen, scènes tig keer herhalen om toch die nadruk goed te leggen, en op deze manier zie je uiteindelijk echt dat het script tot leven wordt gebracht door de cast. 

Dit jaar zijn we al goed op weg, en we kunnen natuurlijk niet te veel verklappen, maar het is echt een héél leuk stuk, met een op eerste gezicht droevig plot, maar een geweldige boodschap en een geweldige groep mensen die er aan werkt. Dus al met al hopen we jullie in februari in de zaal van De Lawei te zien zitten!

Geschreven door Sam Elzinga (V6) en Jeska Groen (V5)
 

zang
De zang
decor
De decorploeg