Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
esd

De vakken die het meest geliefd zijn bij Sterre en Sinne zijn ArTech en muziek. Sinne: “Bij ArTech maken we een robot en zijn we bezig met technisch tekenen en elektronica, dat is heel leuk.” Sterre: “Bij muziek spelen we keyboard en mochten we ook een ander instrument uitkiezen, zoals ukelele, drums of gitaar. Dan gaan we samen muziek maken. Optreden is niet eng, omdat we een leuke klas hebben. Ik ga misschien later muziek ook als examenvak kiezen.”  

Dit jaar was er ook al een spelletjesavond voor de brugklassen en een groot schoolfeest, omdat Singelland 25 jaar bestaat. De kersverse brugklassers zijn naar beide feesten geweest. Sinne: “Het schoolfeest was erg leuk vanwege de gezelligheid en muziek. En bij de spelletjesavond vond ik het erg leuk dat we met alle brugklassen samen spelletjes deden.”

Op de vraag of Sterre en Sinne nog een tip hebben voor aanstaande brugklasleerlingen antwoorden ze bevestigend: Sinne: “Het is heel belangrijk om goed je huiswerk te maken, goed op te letten in de les en om goed te plannen.” Sterre: “Daar worden we goed bij geholpen, want dat is echt wel heel anders dan op de basisschool.” Ze zijn het er beide over eens waarom groep 8 leerlingen naar Het Drachtster Lyceum moeten komen: “Het is een superleuke school!”