Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Internationalisering op OSG Singelland Burgum!

Afbeelding met illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

 

 

 

 

Internationalisering op OSG Singelland Burgum!

In het buitenland kom je letterlijk los van je vertrouwde ‘bubbel’ en je eigen cultuur. Je leert wat het is om je in een internationale, interculturele context te bewegen!

 

In de laatste week van september hebben 10 leerlingen en 3 docenten deelgenomen aan de mobiliteit in Griekenland, dit in het kader van het Erasmus+ project:

All for Nature, Nature for all!

De Europese Unie geeft subsidie voor dit soort projecten, een partnerschap van 6 scholen voor voortgezet onderwijs uit 6 verschillende Europese landen. In dit geval gaat het om scholen uit: Litouwen, Zweden, Nederland, Kroatië, Griekenland en Turkije. Sustainability (duurzaamheid) is de rode draad. Elk team gaf om te beginnen een presentatie over 3 van de 17 sustainability goals.

De deelnemers hebben ondernemers geïnterviewd die duurzaamheid hoog in hun vaandel hebben staan waaronder een biologische ijsfabrikant en een biologische honing producent.

Een gids nam ons mee door het oorspronkelijke deel van het dorp Nikiti om te laten zien hoe oude gebouwen in ere worden hersteld en op die manier voor het nageslacht bewaard blijven. Ook hebben de lln in groepen nagedacht over hoe je in een stad de mobiliteit van inwoners en toeristen duurzamer kunt maken. Daarnaast een prachtige gelegenheid om de Griekse cultuur te ervaren zowel op het platteland als in de grote stad Thessaloniki.

Op de vrije middag in het programma wilden de meisjes graag shoppen, de jongens maakten van deze gelegenheid gebruik om 1 van de 3 voetbalstadia in Thessaloniki, te weten Paok, te bezoeken!

Dit project heeft nog 2 mobiliteiten te gaan. Volgend jaar maar komen de leerlingen en docenten van de deelnemende scholen naar Nederland en in mei gaan we naar Kroatië.

Dat wil echter niet zeggen dat internationalisering daarna niet meer plaats zal vinden. De Singelland Scholengemeenschap heeft nl als één van de weinige scholen in het noorden van Nederland een Erasmus+accreditatie binnengehaald voor de komend 7 jaren. Wordt vervolgd dus!

 

internationalegrope.jpeg