Overslaan en naar de inhoud gaan
Techniek Tastbaar

Techniek Tastbaar 
Tijdens Techniek Tastbaar kunnen de jongeren aan allerlei technische doe-activiteiten en  demonstraties deelnemen, zoals: programmeren, 3D printen, ontwerpen op de computer, lassen,  kraan bedienen, lampje maken, houtbewerking,  kennismaken met de  werking van elektrische auto’s en nog veel meer. Daarnaast geven de aanwezige bedrijven en scholen informatie en advies over vervolgopleidingen en carrièremogelijkheden.  

7 werelden van Techniek  
Voor jongeren is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en  opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen is het concept van de ‘7 werelden van  techniek’ bedacht. De 7 werelden zijn: mens & gezondheid; energie, water & veiligheid; voeding &  natuur; wonen, werken & verkeer; ontwerp, productie & wereldhandel; digitaal, media &  entertainment; hightech & science. Tijdens Techniek Tastbaar staan er uit al deze werelden bedrijven  klaar met een leuke activiteit. 

Techniek Expertise Centrum 
Het Techniek Expertise Centrum (TEC) is een samenwerking tussen het bedrijfsleven,  onderwijsinstellingen en overheden in de regio Zuidoost-Friesland. Het TEC organiseert activiteiten  gericht op het bevorderen van de beeldvorming van de technieksector, het interesseren en werven  van jongeren voor techniek, het ontwikkelen van innovatief en kwalitatief techniekonderwijs en het  (door)ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en keuzevakken.  

Techniek Tastbaar Drachten vindt woensdag 29 mei van 10.00 – 18.00 uur plaats pp OSG Singelland VHS, van Haersmasingel 37 in Drachten. Toegang tot het evenement is gratis. Kijk ook op www.techniektastbaar.nl