Overslaan en naar de inhoud gaan

OSG Singelland legt nadruk op duurzaam leven, leren en werken

papendal

Primeur! Tweedaagse ‘Het Nieuwe Gezonde Werken’ bij Instituut Pim Mulier op Papendal voor werknemers OSG Singelland:

OSG Singelland legt nadruk op duurzaam leven, leren en werken


Vanuit het programma Duurzaam Leven, Leren en Werken (DLL&W) gaan zo’n 50 medewerkers van OSG Singelland naar hét sportcentrum van Nederland, Papendal, voor een tweedaagse ‘Het Nieuwe Gezonde Werken’ onder leiding van Instituut Pim Mulier. OSG Singelland wil haar werknemers fit, vaardig en bevlogen houden, zodat zij hun werk fit, vaardig en bevlogen kunnen uitvoeren tot hun pensioengerechtigde leeftijd om daarna in goede gezondheid volop te kunnen genieten van hun pensioen. Een onderdeel van DLL&W is het inzetten van ambassadeurs die een gezonde leefstijl nastreven en dit met hun collega’s delen en activiteiten organiseren. De volgende stap is om activiteiten, gericht op gezondheid, vitaliteit en welzijn ook met leerlingen te delen en hen hierin te betrekken.

Duurzaam Leven, Leren & Werken
Zeker na een periode waarin de pandemie een grote rol in ons leven speelt/ speelde is duurzaam en gezond leven, leren en werken belangrijker geworden. Het programma Duurzaam Leven Leren & Werken richt zich niet alleen op de toekomst, maar juist ook op het nu: je talenten optimaal kunnen benutten en iedere dag gezond en met plezier aan het werk zijn. De wereld om ons heen verandert snel. Meebewegen met de ontwikkelingen, en tegelijkertijd je eigenheid behouden, wordt steeds belangrijker. Door diverse externe ontwikkelingen wordt duurzame inzetbaarheid steeds meer een noodzaak. OSG Singelland vindt het belangrijk preventief in de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers te investeren.

Tweedaagse in Papendal
Afgelopen week zijn de eerste medewerkers ondergedompeld in de vele facetten van het Nieuwe Gezonde Werken. De komende weken volgt de rest. Op Papendal bevordert Instituut Pim Mulier gezond gedrag van mensen en organisaties. Door kennis en informatie over te dragen, te innoveren en te inspireren. “We willen hiermee het ‘dynamisch actief werken’ binnen OSG Singelland introduceren”, aldus projectleiders Frouke Hutten en Daniël Schmidt. Daarnaast wordt de focus op persoonlijke vitaliteit van medewerkers gelegd. Gezond gedrag wordt daarbij gezien als een vaardigheid, een vaardigheid die je kunt leren.
 

papendalpapendal 2papendal 3