Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona nieuws | Mondkapjes en ventilatie

EAR-SAVER voor mondkapjes ontworpen door Singelland Burgum

Mondkapjes en ventilatie

Op 1 en 2 oktober hebben ouders/verzorgers, leerlingen en medewerkers van OSG Singelland een brief ontvangen over het dragen van mondkapjes en de ventilatie in de scholen. 

Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid om het virus terug te dringen en het dringende advies vanuit de overheid en de VO-raad worden per 5 oktober buiten de lessen/lokalen door leerlingen en medewerkers (en eventuele bezoekers) mondkapjes gedragen op alle scholen van Singelland. Uiteraard gelden ook nog de eerder vastgestelde maatregelen. Vanuit de scholen willen we zoveel mogelijk bijdragen aan het terugdringen van het virus en op een zo veilig mogelijke manier onderwijs kunnen volgen en verzorgen.

Voor wat betreft de ventilatie: niet op elke school is de situatie hetzelfde. Ouders/verzorgers en medewerkers zijn ingelicht over de specifieke situatie op hun school. Over het algemeen kan gezegd worden dat aan de eisen wordt voldaan en daar waar nodig aanpassingen nodig zijn deze worden doorgevoerd. Ruimtes die niet aan de voorwaarden voldoen en niet kunnen worden aangepast worden niet in gebruik genomen.