Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
Indrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix Lyceum

Op maandag 8 mei zijn de leerlingen van klas 4 van het Matrix Lyceum, OSG Singelland, vertrokken naar Noord Frankrijk voor een bijzondere week. Tijdens hun verblijf bezochten zij museum War for peace. Romagne 14-18, dat is opgericht door Jean Paul de Vries.

Naast het bezoek aan het museum nam Jean Paul de Vries de leerlingen mee voor een wandeling door de velden waar nog steeds sporen te vinden zijn van WO1. Ook het bezoek aan de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats maakte diepe indruk op de leerlingen. “De waanzin van een oorlog is voor ons allen na deze week duidelijk geworden. Jean Paul de Vries nam ons letterlijk en figuurlijk mee naar de Eerste Wereldoorlog”, zegt mentor Hans Rol die al vele jaren de leerlingen gedurende deze week begeleidt.

Op donderdag vertrokken de leerlingen naar Parijs om onder meer La Défence en de Champs Elysées te bekijken. Op vrijdagavond keerden de leerlingen met vele bijzondere ervaringen en indrukken terug in Drachten. “Een bijzondere, leerzame ervaring die ik nog vele jaren met mij mee zal dragen”, aldus één van de leerlingen.

Kijk voor meer informatie op:

https://www.romagne14-18.com/museum

Indrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix Lyceum

 

Indrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix LyceumIndrukwekkende reis in Noord Frankrijk voor leerlingen Matrix Lyceum