Overslaan en naar de inhoud gaan

Solarteam neemt prijs in ontvangst

Title
solarprijs

Traditioneel wordt de beachflag uitgereikt aan de winnaar en dit jaar ook een plaquette. Ons solarteam deed voor de eerste keer mee aan de Young Solar Challenge en wist de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. De kwaliteit van de boot, voorbereidende testvaarten en het calculerende vermogen van de bestuurder Thijs van der Burg gaven de doorslag.

Doorzettingsvermogen
Sinds januari is het team bezig geweest met het bouwen van een zonneboot. De boot is opgebouwd uit dun triplex voorzien van epoxy en glasweefsel. De expertise en financiële bijdragen van verschillende Drachtster bedrijven en het doorzettingsvermogen van de leerlingen hebben er zonder meer toe geleid dat het team succesvol eindigde bij de wedstrijd op zaterdag 3 oktober.

Wedstrijden
Onder voorbehoud worden er in het voorjaar van 2021 wedstrijden georganiseerd. Het solarteam van het Drachtster Lyceum zal dan proberen de titel te prolongeren. Uitdagingen zijn er de komende maanden uiteraard ook. Het coronavirus kent zijn weerslag op de financiële situatie. Het team verwacht breed draagvlak vanuit het Drachtster bedrijfsleven, helemaal nu Drachten weer expliciet op de kaart is gezet.

solar

Op de groepsfoto v.l.n.r. leerlingen Thijs van de Burg, Douwe Boersma, Jelmer Hoekstra, Thomas de Meer, Carmen Koerhuis, Nika Bakker en Rens Siersema. Begeleiders: Jeljer Zijlstra en Henk de Vries (staand achter de leerlingen).