Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen treden op bij bevrijdingsfestival

Title
bevrijdingsfestival

Dat de leerlingen van het Drachtster Lyceum de moeite namen om in hun vakantie dagen achtereen naar Leeuwarden te komen om een vol lesprogramma te volgen, zegt iets over de uitstraling van het project. Het is te danken aan medewerkers van Singelland en ‘Stagepass’, een bureau dat inzet op ontwikkeling van studenten in een internationale setting. 

In het prachtige Post-Plaza Hotel werden de leerlingen ontvangen. Met koffie, thee en luxe smoothies ontstond er al snel een mix van gesprekken tussen de verschillende studenten. Al snel ging het Nederlands over in Engels, wat de komende dagen de voertaal zou zijn.
 
Na een vocale warming up en het oefenen van namen was het de beurt aan singer/songwriter Boaz Roelevink. De Harlinger timmert flink aan de weg met zijn eigen repertoire. Naast het spelen en zingen van zijn eigen songs heeft hij leerlingen verteld hoe je zelf kunt componeren. Met deze tips gingen de studenten gelijk aan de slag om eigen werk te maken. 

Op woensdag 4 mei was poppodium Neushoorn volledig beschikbaar gesteld voor de studenten. Er werden diverse workshops aangeboden met als hoogtepunt een jamsessie met alle leerlingen. Ook kon iedereen zich in alle rust voorbereiden op de optredens die de volgende dag moesten worden gegegeven. De locatie mochten ze zelf bepalen, maar moest ook zelf geregeld worden.

Dan is het zover: 5 mei, Bevrijdingsdag. De Poolse leerlingen starten de show op het plein van ‘Bagels & Beans’, de Ierse groep krijgt het voor elkaar om bij ‘Paddy O’Ryan’ te spelen en onze leerlingen spelen in de goedgevulde binnentuin van het Post-Plaza Hotel.

Kers op de taart was het uitgebreide interview bij Omrop Fryslân met onze leerlingen, gecombineerd met een akoestisch optreden, dat hier te bekijken is. ‘Willem wâldpyk’ deed gelijk de toezegging dat dit jonge talent in ‘Noardewyn’ mag komen spelen. Nou Willem, daar houden we je aan!

muziek1

Muziek2

muziek3