Overslaan en naar de inhoud gaan

Leden Ouderplatform stellen zich voor

Title

opf

Jan Roelsma

Hallo, mijn naam is Jan Roelsma. Ik ben de vader van Hugo (HAVO3) Vivian en Oscar Roelsma (beiden brugklas VWO) en ben nog betrekkelijk nieuw op het Drachtster Lyceum. Het voordeel daarbij is dat je nog met een frisse blik naar het Drachtster Lyceum kijkt en vragen stelt bij ‘waarom de hazen lopen zoals ze nu lopen’. In het dagelijks leven ben ik coördinator waterkwaliteit bij Wetterskip Fryslân. 

Marja Steegenga

Dit schooljaar is het 4e en tevens laatste jaar als lid van het Ouderplatform. Onze zoon Stijn Faber zit in VWO6. Ook onze twee andere zonen, Jesse en Yoran Faber, die inmiddels studeren hebben op het Drachtster Lyceum gezeten. Het is erg boeiend om 

vanuit de kant van ouders mee te denken in onderwerpen zoals ICT, het pestprotocol en andere beleidszaken. Mijn ervaring als trainer/coach komt daarbij goed van pas. In Oudega hebben wij ons bedrijf; De garage voor persoonlijk onderhoud. Een voormalige garage waar je nu fysiek of mentaal een APK kunt doen of kunt bijtanken.

Renate Westerink

Hallo, ik ben Renate Westerink, moeder van Jildou, Douwe en Thomas Boersma. Jildou is vorig jaar op het Drachtster geslaagd voor het VWO en Douwe zit op het Drachtster Lyceum in 4VWO. Thomas zit op het VHS. Interessant om de verschillen te zien tussen de het Drachtster Lyceum en het VHS, allebei onderdeel van Singelland. Ik vind het sowieso boeiend om te horen wat het Drachtster Lyceum graag wil bereiken om vervolgens vanuit het perspectief van ouder mee te denken hoe deze doelen nog beter gerealiseerd kunnen worden. Hierbij kan ik mooi gebruik maken van mijn achtergrond: als organisatiecoach begeleid ik mensen in organisaties bij het handen en voeten geven aan hun visie in de dagelijkse praktijk.

Sjoerd Prins

Mijn naam is Sjoerd Prins, vader van Sylke (2VWO), Jelte en Ytzen (respectievelijk groep 8 en 5 van de basisschool). Dit jaar neem ik voor het eerst deel aan het Ouderplatform en sla met mijn deelname een brug naar de Locatieraad waar ik ook zitting in heb. In het dagelijks leven run ik samen met mijn echtgenote een huisartsenpraktijk aan huis in het dorp Drogeham. Met deze achtergrond wil ik graag bijdragen aan ‘een gezonde school’. Tevens wil ik als ouder bijdragen aan een zo optimaal mogelijk klimaat waarin leerlingen kunnen werken aan hun persoonlijke en intellectuele ontwikkeling. 

Bieuwe Couperus

Hallo, mijn naam is Bieuwe Couperus, vader van Tom (5VWO) en Emma Couperus (3VWO). Dit is mijn tweede jaar in het Ouderplatform. Ik denk als ouder graag mee over verschillende beleidszaken op school, die uiteindelijk leiden tot nog beter onderwijs en een omgeving die nog prettiger aansluit bij de leerlingen. In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker waterveiligheid bij Wetterskip Fryslân. 

Anko Postma

Mijn naam is Anko Postma. Ik ben de vader van Jens (Vwo 5) en Pepijn (VWO 3). Daarnaast heb ik een dochter, Sterre (groep 6 basisschool). Ik ben nu een aantal jaren betrokken bij het ouderplatform. Ik was 15 jaar zelfstandig ondernemer, trainer en loopbaancoach. Die ervaring kan ik goed inzetten binnen het platform. Sinds 2017 ben ik wethouder van de gemeente Opsterland. 
Ik vind het goed dat binnen het ouderplatform nagedacht wordt over allerlei onderwerpen die de school en vooral onze kinderen aangaan. Zoals communicatie, veiligheid in de klas en op school, pesten, ICT, social media en nog veel meer beleidszaken. Als betrokken ouder vind ik het belangrijk om daar een mening over te vormen, uit te wisselen en te adviseren. In de hoop dat de school er nog mooier en beter van wordt. Dat doen we voor onze kinderen en de volgende generaties. Daar lever ik graag een bijdrage aan.