Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagboek van leerlingen tijdens coronacrisis (3)

Title
kat

Ik had vandaag mijn wekker gezet om 9 uur, zoals elke dag tegenwoordig. Beter dan mijn normale wekker om half 7. Toch werd ik een half uurtje eerder wakker. Gekrab aan m’n slaapkamerdeur. De dader? Mijn kat Mika, die graag in mijn vensterbank wil liggen. In de zon natuurlijk. Ik besloot toen ook maar om direct te gaan douchen en me om te kleden. Toen ik beneden zat realiseerde ik me dat ik nog een Engels tekst moest maken en inleveren, dat heb ik toen direct gedaan.

Ik moet nog een beetje wennen aan het nieuwe systeem nu. Elke leraar werkt op een andere manier en voor mij is dat ook nog een beetje uitzoeken hoe dat allemaal zit, daarom vergeet ik sommige dingen zo nu en dan wel eens te maken. Aan de andere kant vind ik het wel heel fijn dat ik nu mijn eigen week kan indelen, in plaats van dat alles op specifieke dagen klaar moet zijn. Op deze manier kan ik tussendoor ook nog wat andere dingen doen, zo heb ik afgelopen week een keer brownies gebakken en ben ik meerdere keren te wandelen geweest (of je kan gewoon helemaal niks doen). Toch heb ik liever gewoon school, ik voel me zo opgesloten alleen maar thuis. Ik mis het om m’n vrienden te zien (we hebben nog wel contact, maar het is toch anders). 

Om ongeveer half 1 kreeg ik een mailtje, om te melden dat ons Cambridge examen in juni is afgelast, de nieuwe datum is nog onbekend, maar in ieder geval niet meer dit schooljaar. Jammer genoeg is dat niet het enige wat niet doorgaat. Ook de werkweken gaan niet meer door, wat voor iedereen een grote teleurstelling is. Het is voor velen denk ik wel iets waar ze al jaren naar uitkijken. Ook een concert waar ik in mei naar toe zou gaan wordt waarschijnlijk verzet. Maar dat is allemaal natuurlijk voor een goede reden. Werken zit er ook niet in momenteel, aangezien ik in de horeca werk (gelukkig kan het bedrijf waar ik werk af en toe nog wel bezorgen). 

Maar toch vermaak ik me opzich wel, ik ga zo meteen nog een spelletje spelen met m’n ouders, en facetimen met een vriend uit Engeland (waar ik waarschijnlijk het meeste tijd aan besteed, aangezien ze daar ook geen school hebben).