Overslaan en naar de inhoud gaan
Title
schooltuin

Leerlingen die het leuk vinden kunnen zich aanmelden om te helpen. Ook past het goed binnen de lessen van de vakken biologie en Art Design & Technology. Het doel is dat leerlingen leren groente en fruit te kweken, leren wat gezond eten is, kennis opdoen over de natuur, biodiversiteit en voedsel en de jaarcyclus van planten en dieren kunnen volgen. Bovendien is het goed buiten in beweging te zijn, met de handen te werken, de natuur meer te gaan waarderen en leren verantwoordelijkheid te dragen door het zorgen voor hun tuin.

“In het tuinontwerp zijn veel insectenlokkende en vogelvriendelijke planten en heesters toegepast. Deze zijn aantrekkelijk als waard- en drachtplanten voor insecten en vogels. Een variatie aan planten is gekozen zodat onze leerlingen kennis kunnen nemen van de verschillende soorten. Wij bedanken Douma’s Zaden uit Burgum voor de sponsoring”, aldus docent Jan Gerrit Aldershof.

Singelland Burgum bestaat dit jaar 100 jaar. Volgend jaar wordt het 101-jarig bestaan uitgebreid gevierd op de Schoolstraat 101. Wordt vervolgd!