Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen de Venen winnen PRO Fryslân kookwedstrijd

Title
kookwedstrijd

Zeven duo’s van zeven verschillende Friese praktijkonderwijsscholen namen deel aan de eerste kookwedstrijd ooit voor leerlingen van het praktijkonderwijs. Na een bloedstollend spannende wedstrijd kwam het tweetal van Singelland De Venen als winnaar uit de bus.

Als sterren werden de koppels ontvangen op Comenius Zamenhof. DJ Quinten zorgde voor de muziek, de rode loper lag klaar en met grote limousines werden ze naar het schoolplein gereden. Daar heette presentator Raynaud Ritsma iedereen welkom. Onder de het oog van een drie man sterke jury, met voorzitter Mounir Toub, chef-kok en bekend van 24Kitchen en ‘Kook mee met Max’, werd er gestart met de gerechten. Na twee uren beoordelen, proeven en aanschouwen kwam het verlossende juryrapport.

“Jullie kwamen aan als sterren en verlaten vandaag de school als chefs”, sprak Toub alle deelnemers toe. “Het was ongelofelijk spannend, de presentaties waren top, de technieken super en de smaken verrukkelijk. Het zat allemaal enorm dichtbij elkaar, met De Venen als uiteindelijke winnaar.”

Michau en Tomas hadden gekozen voor de zalm als basisgerecht. Daarmee hebben ze op school verschillende recepten bereid. Uit die recepten hebben samen met de kookdocenten 1 recept gekozen voor de wedstrijd. Dit recept hebben ze op school goed geoefend. In dit gerecht kwamen verschillende bereidings- en snijtechnieken aan de orde. Tijdens het oefenen werden ze steeds vaardiger en werkten steeds beter samen als team.

Tijdens de wedstrijd maakten ze indruk. Ze straalden werkplezier uit en bleven ondanks alle jury en camera aandacht onverstoorbaar aan het werk.

 

 

 

 

Ze straalden werkplezier uit en gingen ondanks alle camera en jury aandacht onverstoorbaar door met hun taak!