Overslaan en naar de inhoud gaan

Title

 

Virtuele Rondleiding

 
Als je tijdens de virtuele rondleiding goed oplet, zie je dat er letters verstopt zijn in de film. Deze letters vormen samen een woord of een korte zin. Het goede antwoord kun je via dit formulier insturen en misschien win je een leuke prijs!
 
Start de rondleiding!

Maak kennis met onze vakken

   
   
Klik hier voor nog meer video's

Persoonlijke verhalen

“Ik vind mobiliteit het leukste vak want ik leer er veel over auto’s. Dan kan ik later mooi mijn eigen auto repareren” (Martijn 2b)

Wij kunnen vertellen hoe leuk het is op de Venen maar leerlingen en ouders kunnen dit nog veel beter. Klik op de button onder de foto voor hun persoonlijke verhalen en leuke ervaringen.

foto metaal

Lees hier de persoonlijke verhalen

Quiz: Wat weet jij van De Venen?

Als je op onderstaande button klikt krijg je 10 vragen over De Venen. De antwoorden kun je vinden door goed te kijken naar de verschillende filmpjes en berichten op de site.

Wie weet win jij dan wel de 'Full HD Action Cam' die wij verloten onder alle goede inzendingen. Deelnemen kan tot 28 februari. Eén deelname per leerling.

foto school

Ga naar de quiz!

Sport Challenges

Bewegen vinden we super belangrijk, zeker in Corona tijd. Onze gymdocenten, meneer Poppinga en meneer Wissink hebben leuke sport challenges opgenomen die je thuis kunt doen. Dus, kom in beweging! 

IK BIN PRO

Omrop Fryslân heeft vorig jaar de geweldige serie IK BIN PRO uitgezonden over het praktijkonderwijs. In de serie loopt presentator Raynaud Ritsma, bekend van ‘Tsjek’, bijna een jaar lang mee op Friese scholen voor praktijkonderwijs. De kijker krijgt in 12 tv-afleveringen een uniek beeld van de ontwikkeling, de worstelingen, de successen en de kansen van de leerlingen in het praktijkonderwijs. Op de site www.ikbenpro.com kun je alle afleveringen terugkijken.

In deze video vertelt oud-leerling Abigail Salsbach over haar carrière na de Venen. Haar tip voor alle leerlingen in het praktijkonderwijs : "Geloof in jezelf, geloof in je dromen en ga ervoor. Ook al moet je er met een omweg omheen, je komt er wel.."

Ik bin PRO

"Elke dag is weer een nieuwe kans"

William Wissink

Wie ben ik?

Mijn naam is William Wissink. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in het speciaal basisonderwijs als gymdocent, werk ik alweer 13 jaar op Singelland De Venen als gymdocent en de laatste jaren als schoolcoördinator. 

Dit vind ik belangrijk
Ik vind het belangrijk dat leerlingen mogen zijn wie ze zijn en dat ze zich mogen ontwikkelen in hun eigen tempo. Elke dag is weer een nieuwe kans; dit vraagt om een open nieuwsgierige houding en flexibiliteit van docenten, zodat we maatwerk kunnen leveren. De school moet een fijne en veilige plek zijn voor leerlingen en docenten zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Mijn hart gaat sneller kloppen:
-  als leerlingen opbloeien na een vaak lastige periode op de basisschool - wanneer wij met vele betrokken stagebedrijven leerlingen voorbereiden op een plek in de maatschappij - van alle geslaagden op de feestelijke certificatenavond - van kleine succesjes die we dagelijks met leerlingen hebben - als ik zie hoe enthousiast en  geduldig onze medewerkers met deze geweldige groep leerlingen werken bij alle leuke activiteiten die we samen organiseren.

Contact met William

Bekijk de video van onze school!

Persoonlijk contact

Liever telefonisch contact of een afspraak maken voor gesprek of rondleiding?
Ik ben de hele week telefonisch bereikbaar op 06-19290155

William Wissink

William Wissink
Schoolcoördinator

Live Contact momenten

Video Online Voorlichting

 

IK BIN PRO!

Bekijk hier de nieuwe promovideo voor IK BIN PRO, opgenomen met onze leerlingen Lucas, Zain, Samantha, Naomi, Willem, Rutger en Ruben.

 

"Het leukste op school vind ik de praktijkvakken, want dan kun je lekker met je handen doen en creatief bezig zijn"
 
Alana Postma 1a

Aanmelden 2021-2022

Aanmelden kan vanaf dit jaar via ons nieuwe digitale aanmeldformulier tot en met 25 maart 2021.

Aanmelden nieuwe leerling

“We krijgen vaak te horen van ouders dat deze school voelt als een warm bad voor hun kind"

Maaike Scholte, mentor 1a

 

Coronalied De Venen